Nieuws
Een kijk in de wereld van het recycleren
Recente berichten

Hou uw textiel even thuis!

We vragen om uw textiel nu even niet naar de containers te brengen, maar tijdelijk thuis te bewaren.

CURITAS blijft werken maar door de grote aanvoer in de textielcontainers kunnen we het amper bijhouden.  Het textiel dat via de textielcontainers in uw gemeente of op het recyclagepark is ingezameld wordt nog gesorteerd, maar alle afzetmarkten voor gesorteerd herbruikbaar textiel ondervinden de impact van de wereldwijde lockdowns en andere COVID-19-maatregelen.

Alle kringwinkels en andere tweedehands kledingzaken zijn in Vlaanderen gesloten en ook de export naar het buitenland ligt volledig stil.

Hierdoor ontstaat een groot tekort aan opslagcapaciteit van het ingezamelde en uitgesorteerde textiel. Daarom bewaart u textiel best even thuis.

DANK VOOR UW BEGRIP !

UW CURITAS SERVICE-TEAM

Onze containers in kaart gebracht

Curitas textielcontainers in uw buurt

Met de lancering van onze nieuwe website zijn we ook blij u te kunnen melden dat u vanaf nu al onze textiel containers kan terugvinden op één eenvoudige kaart. Deze kaart staat in rechtstreekse verbinding met onze database en wordt zo automatisch up to date gehouden.

Waar vind ik een textielcontainer?

Onze samenwerking met het Rode Kruis Vlaanderen

Curitas Rode Kruis textielcontainers

Curitas werkt al een ruime tijd samen met Rode-Kruis Vlaanderen. Zo is het voor u mogelijk om een steentje bij te dragen met elk stuk textiel dat u in de rode containers deponeert.

Het geld dat Rode Kruis-Vlaanderen op deze manier ontvangt wordt nadien gebruikt om kledij aan te kopen die zelden gedoneerd wordt (zoals bijvoorbeeld voetbalschoenen, zwembroeken, kinderondergoed…). Deze gelden (hoe laag ze ook zijn) stromen dus onmiddellijk terug naar diezelfde asielzoekers. Een systeem dat al jaren bestaat en al jaren goed werkt.